Murat Aksoy – Kardeş Okul Kitabı

SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Okuma ve yazma günümüz teknolojisinin hızla geliştiği şu zamanda daha da önemli hâle gelmiştir. Çünkü okuma ve yazma becerilerinin gelişimi öğrencilerimizin akademik başarılarının artmasına, bilişsel ve dil becerilerinin gelişimine, öz güven duygusunun ve başarma hazzının kazanılmasına olanak tanır.

Kelebek misalidir ömür, kısadır. Fakat ona neler sığdırdığıyla değer kazanır insan. Anıldıkça yaşar gönüllerde, yaşadıkça anılır. Biz de sevda yürekli öğretmen arkadaşlarımız kalemlerinden dökülen incilerle anılsınlar ve yaşasınlar istedik. Yazdıkça okunsunlar, okundukça farklı gönüllerde yer edinsinler istedik.

İstedik ki her bir çocuğumuzu kabuğundan çıkıp kelebeğe dönüştüren, küçük gönüllere büyük umutlar kondurup sonra da usulca çekip giden öğretmenimizin yaşanmışlıklarına tanıklık edelim.

İstedik ki farklı iklimlerin insanlarını bir araya getiren, karanlık gecelerde rotasını kaybeden gemilere deniz feneri gibi yol gösteren öğretmenlerimizin anılarına ortak olalım.

İstedik ki kara kışlarda güneş bilerek yüzünü, zifiri karanlıklarda aydınlığa sımsıkı tutunmamızı sağlayan meşalesiyle yürüdüğümüz yarınlar için öğretmenimizin dününden ders alalım.

Biliyoruz ki gönülden kopan bir söz, üç kışı ısıtmaya yeter.

Herkesin bir öğretmeni vardır. Her öğrencinin de öğretmenleriyle ilgili anıları vardır. Şüphesiz öğretmenlerimizden bize kalan anılarda derslerin konusundan ziyade öğretmenin yüreğimizde bıraktığı izler vardır.

Güzel yurdumun farklı yörelerinden okul hatıralarının yer aldığı eserimizde okuyan herkesin keyif alacağı ve bir o kadar da ilgisini çekeceği birbirinden ilginç anılar yer almakta. Eserimiz, eğitimciler açısından bir başköşe kaynağı olmakla birlikte her okuyanın kendinden bir şeyler bulacağı, kendini öğrencilik yıllarına götüreceği ve birçok farklı toplumsal olaylara değinilmesi açısından da ilgi çekici bir özellik taşımaktadır. Eserimizin meydana gelmesine vesile olan Havza Bekdiğin İlkokulu-Ortaokulu, Kavak Rıdvan Çelikel Fen Lisesi ve Samsun İlyasköy Türk-İş İlkokulundan kalemlerini konuşturan 18 öğretmen-yazar arkadaşımıza teşekkür ediyor siz okurlarımızın dimağlarında hoş bir seda bırakmasını ümit ediyorum.

Keyifli okumalar…

Uğur SAĞLAM

Havza İlçe Milli Eğitim Müdürü

Bu Kitapta Yer Alan Kalemlerimiz

Murat Aksoy

Resul Kabataş

Tülay Öğünç

Sabiha Demir

Aykut Kara

Ümit Kılıç

Sezgin Karamustafa

Ercan Ergül

Üzeyir Koçyığıt

Dilek Tosun

Hüseyin Eroğlu,

Sinan Güney

Mürsel Geldi

İshak Aşar

Uğur Bakırcı

Melek Şahin Civelekoğlu

Ersin Taban

Ayşegül İzgi

Öztürk Dündar

Uğur Sağlam

Yalçın Apaydın

Orhan Büyük

Yayın Tarihi2022-03-31
Baskı Sayısı1. Baskı
DilTürkçe
Sayfa Sayısı72
Cilt TipiAmerikan Cilt
Kâğıt Cinsi60 gr Enzo
Boyut13,5 x 21 cm
TürAnı, Antoloji

Kitabımızın İlk Sayfalarını Aşağıdaki Dosyadan Okuyabilirsiniz

Kitap İncele