Marmara üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu Ahmet Bulut, verdiği seminerler ve Namazla Diriliş Programı ile bilinen bir isim. Çalışmalarında İslamiyet’i ve İslami yaşantıyı ön plana alan, hayatın olağan akışını dini kıstaslara entegre etmek gerektiğine inanan biri.
“Aşkın Ev Hali” eserinde Bulut, aile hayatında kadın ve erkeğin görev, yetki ve sorumluluklarını ifade ediyor. Bireylerin bir aile olma hususunda dikkat etmesi gerektiği noktaları, İslami çerçevede değerlendirerek, aile hayatının sorumluluklarına ve bireylerin konumuna İslami perspektiften bakıyor.
Hayatta bazı şeyler teoriktir. Bu tarz kitaplar teorikte, yani bilgide bizi donanımlı kılar nacak işin özü bunu pratiğe yansıtmaktır. Teorikte çok bilgili ve saygılı bir insan olurken, pratikte bazen çocukça hatalar yapabiliyor ve karşımızdaki insanı üzebiliyoruz. Bilgiyi aksiyon ve davranışa dönüştürmek bazen çok güç olabiliyor. Bu bakımdan bu tarz kitapların günlük hayatımızda olumlu davranışlar oluşturması için dua etmek ve çabalamak gerekiyor.
Üniversiteler ve diplomalar bize öğretmen, asker, doktor, hâkim, doçent, profesör gibi meslekler ve unvanlar kazandırabilir. Ancak bazı unvanları bize aldığımız eğitimler değil, hayatımız verir. Birilerinin oğlu veya kızı olarak dünyaya geliriz ve hayat zamanla bize kardeş, abi, abla, dayı, teyze, amca, hala gibi unvanlar verir. Günü gelir bu unvanlara eş, gelin ve damat unvanları eklenir. Bu unvanların gereğini yapabilmek için bu tarz eserleri hakkıyla okumak ve inandığımız hayatın gerçeklerine göre görev, yetki ve sorumluluklarımızı bilmek ve bunları uygulamak gerekiyor.
“Aşkın Ev Hali” eserinde Bulut, eş unvanının görev, yetki ve sorumluluklarını İslami bakış açısıyla kadına ve erkeğe ifade ediyor.